Derde graad ASO


In de derde graad kies je voor Economie - Moderne Talen, Economie - Wiskunde, Humane Wetenschappen, Wetenschappen - Wiskunde of Moderne Talen - Wetenschappen. Al deze richtingen bereiden je goed voor op hogere studies. Kies je voor één van deze richtingen, dan ben je bereid om hard te werken en zelfstandig aan de slag te gaan. We verwachten van onze leerlingen inzet en aandacht voor hun studies.

De poolvakken economie, humane wetenschappen, talen, wetenschappen en wiskunde zijn het fundament van deze richtingen en bouwen verder op ons aanbod van de tweede graad. Wil je meer informatie over de poolvakken, neem dan een kijkje bij de tweede graad.

In de richtingen Humane Wetenschappen en Economie-Moderne Talen krijg je een goede basis van 3 uur wiskunde. Deze uren kan je aanvullen met 2 uur extra wiskunde uit het optiepakket, waardoor je je beter kan voorbereiden op hogere studies die meer wiskunde vereisen, zoals Psychologie, waar het vak statistiek een belangrijk onderdeel vormt.

Moderne Talen - Wetenschappen heeft een goed evenwicht van zowel taal- als wetenschapsvakken. Je krijgt 4 uur wiskunde per week, 2 uur van alle wetenschappelijke vakken en een uitbreidend pakket  talen.

De richtingen Economie - Wiskunde en Wetenschappen - Wiskunde bereiden met 7 uur wiskunde per week uitstekend voor op hogere studies waarvoor je veel wiskundig inzicht nodig hebt, zoals Handelsingenieur en Burgerlijk Ingenieur. 

Binnen onze talenrichtingen krijg je Duits, extra Engels en Frans, een totaalpakket talen van 14 uur per week. Zowel op persoonlijk vlak, als op vlak van studiekeuze, vormen de talen een sterke en ruime basis om op voort te bouwen.

Onze optiepakketten geven je meer inzicht in de wiskunde, in film en literatuur, Spaans of in kunst en cultuur. De optiepakketten kan je jaarlijks kiezen.


Lessentabellen derde graad ASO (5e en 6e jaar)


Economie Moderne talenEconomie WiskundeHumane WetenschappenWetenschappen WiskundeModerne talen wetenschappen

5e - 6e5e - 6e5e - 6e5e - 6e5e - 6e 
LBV22222
LO22 222
Nederlands44444
Frans43334
Engels42224
Duits2---2
Geschiedenis22222
Wiskunde3 - 5*73 - 5*74
Aardrijkskunde11122
Biologie---22
Chemie---22
Fysica---22
STEM-1---
Natuurwetenschappen222--
Economie44---
Cultuurwetenschappen--3 - 4--
Gedragswetenschappen--4 - 3--
Filosofie--2--


OPTIEPAKKET2222-3232323232

Optiepakket: keuze uit 2 uur wiskunde*, 2 uur film en literatuur, 2 uur Spaans, 2 uur kunst en cultuur